Uthyrningspolicy

Uthyrningspolicy.

Melin Förvaltnings AB är ett familjeägt bostadsföretag som äger och förvaltar lägenheter och lokaler i centrala Ängelholm.
Vi har hyresgästen och det goda boendet i fokus och är därför måna om att få rätt hyresgäst till rätt lägenhet och därmed skapa trivsel i boendet och undvika omflyttning.

Våra grundkrav:

Du måste ha fyllt 18 år för att anmäla dig hos oss.

Vid vår bedömning av dig som lägenhetssökande kontrollerar vi att du har godtagbar inkomst i förhållande till hyran, att det inte finns hyresskulder eller andra betalningsanmärkningar och inte heller andra negativa boendereferenser.

Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara rimligt i förhållande till lägenhetens storlek och planlösning.

Ansökan:

För att kunna anmäla intresse för ledig lägenhet måste du vara registrerad hos oss.

Lediga lägenheter presenteras på vår hemsida och du måste själv bevaka vilka lägenheter som är lediga för uthyrning. De läggs som regel ut på torsdagar och ligger ute i sju dagar. Under dessa dagar kan du via din inloggning anmäla ditt intresse för lägenheterna.  Du kan anmäla dig på max fem lägenheter samtidigt.

Om du anmält intresse för lägenhet och tackar nej tre gånger på tre månader eller inte svarar alls spärras din ansökan i tre månader.

Ansökan måste förnyas inom sex månader för att ligga kvar, detta gör du genom att logga in i systemet.

När Du fått lägenhet blir Du automatiskt avregistrerad hos oss. Vill du stå kvar i kön får du anmäla dig på nytt. Generellt gäller att du bör bo minst 1 år i lägenheten innan ny bostad erbjuds.

Vår huvudregel är att lediga lägenheter fördelas efter sökandes kötid. Av förvaltningsmässiga skäl kan i undantagsfall avsteg från uthyrningspolicyn ske.

Har du inte tillgång till Internet kan du kontakta vårt kontor, 0431-835 00, så hjälper vi dig gärna.